15 marca w Pałacu w Orli odbyły się „I Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie”. W fachowe ręce zawodowych kucharzy trafił comber z sarny. To wyjątkowe mięso zostało przygotowane przez konkursowiczów przy użyciu znakomitego pieca konwekcyjno- parowego marki Convotherm. Podczas konkursu można było obserwować pracę zawodników, posłuchać ciekawostek na temat łowiectwa jak również spotkać znakomitych szefów kuchni, którzy zasiadali w Jury a wśród nich nasz WIceprezes Adma Chrząstowski, który wystąpił w roli Przewodniczącego, ponadto wspierali go w ocenianiu: Agata Wojda, Mariusz Pieterwas, Piotr Mielczarek, Paweł Salamon oraz Jaroslav Orsevski.


Wyniki konkursu ogłoszono na uroczystej a gali:

I miejsce Tomasz Kasperlik i Piotr Mazur, ARIESS Hotel & Spa
II miejsce Jacek Stachurski i Łukasz Woźniak, Filharmonia Smaku – restauracja Autorska
III miejsce Arkadiusz Marcisz i Jarosław Maciejak, Hotel Restauracja Wawrzyniak

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!

Stowarzyszenie Polska Inicjatywa Kulinarna było partnerem merytorycznym konkursu.