Wojciech Krzak

Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Rodowity Ślązak z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym. Początki jego drogi kulinarnej to Hotel Noma Residence Promnice ****. Następnie praca w Hotelu Belveder *****, która ugruntowała go kulinarnie, gdzie przechodząc wszystkie szczeble hierarchii kuchennej w wieku 23 lat objął stanowisko szefa kuchni. Pracował w kilku cenionych śląskich hotelach m.in. Hotel Villa Verde****. 
Projektował i otwierał kuchnię oraz zarządzał gastronomią w Hotelu Centuria*** oraz w Hotelu Styl 70***, gdzie od ponad 10 lat z sercem i pasją serwuje dania kuchni polskiej opartej o sezonowość a także lokalnie zdobyte produkty
Pracował i nadal współpracuje ze znanymi i cenionymi szefami kuchni na południu Polski. 
Nieustannie się szkoli i dba o podnoszenie swoich kwalifikacji w zarządzaniu gastronomią i budowaniu zgranego zespołu 
Chętnie pomaga i dzieli się wiedzą, biorąc udział w kulinarnych (i nie tylko) inicjatywach charytatywnych. 
Pasjonat sportu, szczególnie piłki nożnej, a ostatnio snowboardu, bez którego nie wyobraża sobie zimowego wypoczynku.
Zafascynowany historią, lubi odkrywać nowe miejsce, podróżować i smakować kuchni z każdego odwiedzanego regionu 
Z ogromnym zaangażowaniem promuje śląskie dania, stawiając tradycję i smak na pierwszym miejscu, przywołując domowe wspomnienia i jednocześnie łącząc je z prostotą, ale i estetyką talerza.