Wojciech Harapkiewicz

Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Na co dzień zarządza kuchnią w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko. Właściciel firmy Nowoczesna Gastronomia, która funkcjonuje w doradztwie przy otwieraniu nowych lokali oraz szkoleń personelu.

Wojciech Harapkiewicz karierę zawodową zaczynał w Hotel Królewski w Gdańsku, a swoje doświadczenie zdobywał także w europejskich restauracjach i hotelach: Szwajcarii – Domaine De Chateauvieux (dwie gwiazdki Michelin), Niemczech – Bayrisches Haus (jedna gwiazdka Michelin), Fischmeister oraz we Włoszech – Castel Ringberg i Hotel Majestic.

Brał również udział w wielu szkoleniach i konkursach gastronomicznych w Polsce i za granicą, między innymi w Mistrzostwach Świata BBQ w 2008 roku w Belgii, Erfurcie w 2012 roku i Internationaler Leipziger Preis Der Koche w 2013. Miał zaszczyt gotować dla Jego Świętobliwości Dalajlamy XIV, trzech polskich prezydentów, Króla i Królowej Belgii oraz w Europarlamencie.

Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 wg Gault&Millau Polska. Ambasador marek własnych Makro Polska oraz firmy Bielmar. Prywatnie – tata Zuzanny uczestniczki MasterChef Junior Polska TVN oraz miłośnik dziczyzny.