Szymon Bracik

Członek Zarządu stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Szef kuchni, lokalny patriota, Ślązak, urodzony w Tychach, gdzie zdobył wykształcenie z zakresu gastronomii. Zainspirowany kuchnią regionalną z niebywałą odwagą pokazuje tradycyjną kuchnię śląską w niecodzienny sposób. Przez lata pracował w najlepszych restauracjach na śląsku. Nagrodzony tytułem Szef Kuchni Roku 2018 według Poland Sto Best. Szymon stale rozwija swoje kulinarne pasje i fascynacje. Żyje w zgodzie z naturą i rytmem pór roku, ceni sezonowe produkty, celebruje życie – gotując, co widać za każdym razem, w jego autorskim menu.  Szymon Bracik to członek Zarządu w Polskiej Inicjatywie Kulinarnej oraz laureat wielu konkursów kulinarnych, tylko w roku 2017 otrzymał Grand Award trzy widelce + od Poland Sto Best, Nagrodę za najlepsze tasting menu 2017, nagrodę Szef Kuchni Roku 2017 region południowy oraz Szef Kuchni Jutra 2017. Rok 2018 był równie doskonały: szef oprócz tytułu Szef Kuchni Roku 2018, zdobył Grand Award trzy widelce + oraz tytuł Najlepszej Restauracji w Polsce a prestiżowy żółty przewodnik Gault&Millau nagrodził Chefa trzema czapkami jako jednego z nielicznych w Polsce. Prywatnie szczęśliwy mąż, miłośnik podróży z których zawsze przywozi kulinarne inspiracje.