Przemysław Tworkowski

Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Z gastronomią związany jest od 16 lat. Absolwent Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznej w Gdyni.  Pierwsze szlify w kuchni zdobył u boku znakomitego Szefa Wojciecha Dembowskiego w firmie BanGlob Catering, gdzie poznał gastronomię przez duże „G”. Laureat wielu konkursów gastronomicznych, wspólnie z drużyną juniorów OSSKiC na Pucharze Świata w Luxemburgu w 2006 roku. zdobył brązowy medal. 
Z drużyną Pomerania Culinary Team w 2008 roku zdobył brązowy medal w kuchni regionalnej na Olimpiadzie kulinarnej w Erfurcie, zaś w 2016 roku srebrny medal. 
Od niespełna 10 lat związany jest z największą kampanią promową w Europie Stena Line. Obecnie pracuje na promie Stena Nordica na stanowisku 1-st. Cook.