Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Szef kuchni, pasjonat, w zawodzie odnalazł radość i zamiłowanie do sztuki kulinarnej, którą rozwija każdego dnia. 
W 2000 r. ukończył Szkołę Handlu Gastronomicznego na kierunku kucharz, tym samym zdobywając profesjonalne wykształcenie w zakresie gastronomii. 
Ponad 19-letnie doświadczenie zdobywał w prestiżowych hotelach w Polsce i poza granicami – w Norwegii (m.in. Radisson Blu Scandinavian Oslo, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Restaurant Louise) oraz Wielkiej Brytanii (m.in. Palace Hotel Oxford Road Manchester, Mottram Hall Cheshire, Shrigley Hall Hotel & Spa in Cheshire).
W swojej kuchni stawia na regionalne, naturalne produkty które łączy w niecodzienne smaki. Komponując dania bardzo często sięga po zapomniane, staropolskie przepisy, którym poprzez własne zaskakujące pomysły nadaje nowe życie.
Michał chętnie angażuje się w różne ciekawe wydarzenia kulinarne w kraju i zagranicą, mając świadomość, iż człowiek uczy się całe życie a wymiana doświadczeń na płaszczyźnie międzynarodowej jest niezwykle cenna.
W styczniu 2019 roku promował nasz kraj i polskie smaki w strefie Have a Taste of Poland podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Patisserie w Lyonie.
Obecnie jest niezależnym Szefem Kuchni, którego zmysł i wyobraźnia kulinarna dopingują do realizacji ciekawych projektów kulinarnych.