Marcin Molik

Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Szef kuchni, od najmłodszych lat wykazywał zainteresowanie i pasję sztuką gotowania, co zaowocowało ukończeniem Technikum Spożywczo-Gastronomicznego o profilu Technik Kucharz. Od tamtej pory bardzo aktywnie udziela sięw świecie kulinariów i gastronomii ciągle rozwijając swojąpasjęoraz umiejętności. W latach 2017 -2019 był członkiem Klubu Szefów Kuchni. 
Z początkiem roku 2019 wstąpił do ,,Polskiej Inicjatywy Kulinarnej”, zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce.
W swojej karierze kreował kuchnie w wielu warszawskich restauracjach. W obecnej chwili jest szefem kuchni w Warszawskiej restauracji Drukarnia serwującej niebanalne dania z autorskiego menu które tworzy od samego początku działania Drukarni. Restauracja drukarnia została wyróżniona w prestiżowym przewodniku Gault & Millau 2019
W roku 2018 został nagrodzony złotym widelcem dla szefa kuchni roku, brał również udziałw finale polskiej selekcji do międzynarodowego konkursu Bocuse d’Or.
Często prowadzi warsztaty dla dzieci, młodzieży oraz dorosłych promując kuchnie zdrowąi smaczną. Jest współautorem przepisów w książce Tomasza i Joanny Jakubiak pt.: „Ugotuj mi tato”, gdzie jego autorskie przepisy widniejąw dwóch pierwszych rozdziałach.
Nawiązał stałą współpracę m.inn. z wydawnictwem Edipresse, z którym współpracował przy projekcie książki Doroty Wellman. Chętnie stylizuje dania, które później świetnie prezentują się w obiektywie. Często wypowiada się na łamach ,,Polskie Drogi Gastronomii” czy ,,Harper’s bazar”.
Jest osobą kontaktową, wolną od nałogów oraz bardzo pracowitą i odpowiedzialną. Stawia na rozwój i harmonijną pracę zespołową starając się robić wszystko z jak największym opanowaniem i nienaganna precyzją.
Od Roku 2015 prowadzi własną działalność świadcząc różne usługi gastronomiczne.