Krzysztof Nawrocki

Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Kucharz z 12 –letnim doświadczeniem. W zasadzie od kiedy pamięta, zawsze wiedział co chce robić w życiu, gdyż gotowanie jest jego pasją. Dlatego naturalnym wyborem było technikum gastronomiczne w Wieluniu, które ukończył po 4 latach jako technik kucharz.
Swoją przygodę z profesjonalną kuchnią rozpoczął współpracą z Tomaszem Purolem w restauracji Concordia Taste w Ponaniu co skłoniło go do dalszych działań. Następnie wyjechał do Szwajcarii, gdzie pod okiem Szefów Gabriel'a Denervaud'a oraz Benoit'a Roch'a zdobywał kolejne szlify kucharskie pracując z pasją i zaangażowaniem poznawał kuchnię francuską.
Po 4 latach pobytu zagranicą wrócił do Polski i objął stanowisko szefa kuchni w restauracji Karczoch w Konstancinie Jeziorna i jest nim do dziś. Na jego autorskie menu składa się bogata kompozycja smaków i tekstur. Tworzy dania różnorodne, a zarazem spójne - takie które oddadzą nie tylko klimat i kulinarną wizję, ale też esencję stylu kuchni śródziemnomorskiej, którą poza francuską i polską bardzo lubi.
Zdobywca 2 miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2012. 
Jest osobą ambitną z dużym potencjałem i chęciami do ciągłego rozwoju.