Konrad Stokowiec

Szef kuchni w zabytkowej "Willi Hueta" eleganckim i prestiżowym **** gwiazdkowym hotelu w centrum Kielc. Rodowity kielczanin gdzie zdobył dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz. Swoje pierwsze kroki w gastronomicznym świecie stawiał w krakowskich restauracjach, między innymi "Pod Białym orłem" "Pod Wyrwigroszem" oraz "Ukraińska". Następnie 5 lat spędził w Anglii, kształcąc się pod okiem wybitnych Szefów Kuchni oraz gdzie ukończył "WESTMINISTER KINGSWAY COLLEGE". Po powrocie do ojczyzny obejmował stery w topowych kieleckich restauracjach. Uwielbia życie w stylu Zero Waste oraz Sloow Food. Kiedy gotuje, to najlepiej ze swoich produktów. Posiada własny młyn gdzie mieli własnej uprawy zboża z których piecze chleby do swojej restauracji. Pasjonat wędzenia, oczywiście mięsa używa tylko ze swojej hodowli. Uwielbia życie na wsi, kulinarne podróże oraz dobre wino.