Bogumił Przybylak

Członek Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych. Praktykę zdobywał pod okiem szefów kuchni ze Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników regionu Pomorskiego oraz w Hotelu Haffner. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii, gdzie pracował w restauracjach o fine dinnigowym profilu. Jednak dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go zawodowo, to tam nauczył się tego co jest ważne w gotowaniu. Pod okiem szefa kuchni celebryty Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania, w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.
Od 2 lat jest Sous Chefem w Hotelu Sheraton Poznań, gdzie w Restauracji Rynek stara się oddać to czego się nauczył do tej pory.
Jak sam mówi dopiero wszystko przed nim a każdy dzień to nowe wyzwanie.