Artur Lenczewski

Członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna

Szef kuchni, dla którego gotowanie to nie tylko zawód, ale przede wszystkim życiowa pasja, którą zaszczepiły mu mama i babcia. Dlatego też naturalnym wyborem była szkoła gastronomiczna w rodzinnym mieście Białymstoku. Pierwsze szlify kucharskie zdobył jako kucharz okrętowy, gdy odbywał służbę wojskową. Od ponad 20 lat jest w branży gastronomicznej. Doświadczenie zdobywał w restauracjach, ośrodkach wypoczynkowych i hotelach, gdzie dostał prawdziwą szkołę życia, poznał różne rodzaje kuchni i nabrał przekonania, że obrał dobrą ścieżkę rozwoju osobistego. Te lata ugruntowały jego wiedzę i dały solidne podwaliny pod to co dzisiaj robi. Od 12 lat jest szefem kuchni w restauracji Pięć Dębów w Supraślu, gdzie wykorzystuje sezonowe regionalne produkty oraz serwuje kuchnię Podlasia.
Uczestnik wielu konkursów kulinarnych. Posiadacz Dyplomu Mistrzowskiego jako Kucharz oraz Dyplomu Protokołu Dyplomatycznego, który uprawnia go do karmienia najważniejszych głów w państwie.
Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec dwóch dorastających córek. W wolnym czasie sięga po książki, najchętniej te o życiu wielkiej gastronomii jak również wyciska siódme poty na siłowni. Nie poddaje się łatwo i zawsze stara się sprostać nowym wyzwaniom, które stawia przed nim życie!