Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą! 
Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland 
w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Łukasz Konik - Wiceprezydent Akademii Bocuse d'Or Poland, Tomasz Purol, Rafał TargoszJarek Uściński oraz Jacek Krawczyk– Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w listopadzie 2019 roku.

 

 

 

 

 


Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie). Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata
w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2021. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończone 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) - czyli jest urodzony po 29 stycznia 1999. 

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE podczas, którychzaprezentują oni po 2 dania w dwóch porcjach:
- jedno danie wege (dwa talerze)
- jedno danie mięsne (dwa talerze)
Szczegółowe informacje dotyczące PREELIMINACJI znajdują się w REGULAMINIE KONKURSU na stronie www.bocusedorpoland.pl w zakładce KONKURS.
PREELIMINACJE Bocuse d’Or Poland 2019 organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Poland i odbędą się 24 czerwca 2019 roku Akademii Kurta Schellera, ul. Piastowska 65, Jawczyce.

Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 3 czerwca 2019 na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 6 czerwca 2019 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania

PREELIMINACJE REGULAMIN do pobrania

FINAŁ REGULAMIN do pobrania